Ce este avertizarea timpurie in contextul Directivei (UE) 2019/1023

Avertizarea timpurie este un mecanism legal prin care îți poți salva afacerea înainte de a fi prea târziu. Este un concept nou introdus prin Directiva (UE) 2019/1023. Această directivă își propune să creeze cadre uniforme pentru ca insolvența și prevenirea insolvenței să fie tratate la fel in fiecare stat membru.

Transpunerea directivei s-a realizat prin modificarea Legii nr. 85/2014 (vezi aici).

De ce este necesară avertizarea timpurie?

„Cu cât un debitor poate să își detecteze dificultățile financiare și să ia măsurile corespunzătoare mai devreme, cu atât probabilitatea ca acesta să evite o insolvență iminentă este mai mare …” (Directiva (UE) 2019/1023 pag. 5)

Cum poți beneficia de soluțiile de restructurare cu Continuum?

Avertizarea timpurie: evaluarea financiară

Vom verifica, împreună cu tine „starea de sănătate financiară” a afacerii, folosind un instrument modern de analiză financiară, furnizat de partenerii noștri de la FinLight

Instrument de avertizare timpurie

Identificarea soluției

În funcție de situația de facto constatată, vom identifica împreuna soluții de redresare, restructurare sau posibil chiar și de insolventă dacă aceasta este singura soluție posibilă.

Implementarea soluțiilor

Ultimul pas implică implementarea soluțiilor agreate, conform normelor în vigoare, astfel încât să se asigure continuitatea afacerii.

Pașii pe care trebuie sa îi urmezi:

Pasul 1. Să ne contactezi pentru crearea cadrului de transmitere a informațiilor

Pentru a transmite informațiile contabile și pentru a le prelucra vom semna un acord de confidențialitate a datelor. Ne poți contacta la tel. 0763751140 sau 0754401590 sau prin e-mail la restructurare@continuumsprl.ro

Pasul 2. Prezentare informațiilor financiare și identificarea contextului operațional 

După primirea datelor, folosind Finlight, noi îți vom prezenta situația financiară a firmei și tu ne vei ajuta să punem cifrele în contextul realității operaționale astfel încât, împreună, să identificam mecanismele optime de restructurare.

Metoda de restructurare evoluează gradual, de la proceduri de restructurare informale (restructurări contractuale, in afara instanței), pana la proceduri de reorganizare formalizate, reglementate de legislația in vigoare*.

*(Jose M. Garrido, Out-of-Court Debt Restructuring, The World BankWashington, D.C., 2012)

Pentru a stabili care este procedura optimă de restructurare este necesară evaluarea „stării de sănătatea financiară” a companiei.

Până la momentul stabilirii unei soluții de restructurare concrete, întregul proces de evaluare va fi unul gratuit. Prin acest mecanism pus la dispoziție de Continuum SPRL și FinLight vei fi avertizat din timp asupra sănătății companiei tale, iar tot acest proces va fi unul confidențial.

Pasul 3. Implementare

Te vom ajuta să implementezi soluțiile agreate, conform normelor în vigoare, astfel încât să se asigurăm continuitatea afacerii.

Acționează pentru a câștiga timp!

One Reply to “Avertizarea timpurie. Salvează-ți afacerea în 3 pași!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *