Ramif Prod SRL - Vila Coteanu 2Ramif Prod SRL este un proiect antreprenorial demarat de un grup de prieteni, foști colegi, care și-au pus în comun resursele financiare in vederea construcției unei pensiuni turistice. Această pensiune urma, de asemenea, să fie folosită și ca loc de întâlnire cu prietenii și familia.

Proiectul a prins contur, fiind edificată Vila Coteanu însă, cu timpul, prietenii au devenit creditori. Când au început executările silite, Ramif și-a solicitat deschiderea procedurii de insolvență pentru a se proteja de aceste demersuri. Deschiderea procedurii a cauzat neliniște în rândul colegilor, convinși fiind că nu vor recupera nimic din economiile investite.

Continuum SPRL (la acel moment Insol Advisor SPRL) a fost desemnată în calitate de administrator judiciar al Ramif Prod SRL, la solicitarea creditorilor. La prima adunare a creditorilor, le-am transmis acestora că miza noastră va fi, pe lângă scopul obișnuit al oricărei proceduri de insolvență, aceea de a-i vedea din nou prieteni.

De atunci, au fost multe ședințe tensionate, impregnate cu scepticism și suspiciune. Încet, încet am reușit să implementăm un plan de reorganizare, aplicând mai multe mecanisme prevăzute de legea 85/2014 (darea in plată pentru stingerea unor creanțe, distribuiri din activitatea curenta, conversia unor creanțe în acțiuni, modificarea forțată a unui contract aflate in derulare). În final, s-a reușit acoperirea integrală a datoriilor societății.

Sentința de închidere a procedurii de insolvență, cu reinserția debitoarei in circuitul economic, confirmă că a fost îndeplinit scopul legal al procedurii: „Scopul prezentei legi este instituirea unei proceduri colective pentru acoperirea pasivului debitorului, cu acordarea, atunci când este posibil, a șansei de redresare a activității acestuia.” (Art. 2 Legea 85/2014)

Din cele comunicate, stim că azi, grupul de prieteni se întâlnește din nou. Acest lucru confirmă că a fost îndeplinit scopul neoficial al procedurii: reorganizarea unei prietenii :).

«În puține cuvinte dar bine gândite când mă refer la colaborarea cu societatea Continuum SPRL” profesionalism, promptitudine, corectitudine”. Surprins, ca în ziua de azi, să găsesc în piață o astfel de societate.» (Creditori Ion Ion & colegii)

„Colaborarea Sc Ramif Prod Srl cu partenerii de la Continuum Sprl (fost Insol Advisor Sprl) a fost un real succes, peste așteptările tuturor, datorita soluționării anticipate a procedurii de insolventa conform legii nr85/2014. Doresc sa le mulțumesc personal colaboratorilor mei, pentru profesionalismul si seriozitatea de care au dat dovada in acești doi ani.” (Administrator special Rădulescu Florin)

Ramif prod SRL Inchiderea procedurii de insolventa

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *