Continuum SPRL (fosta Insol Advisor SPRL) oferă servicii de consultanță în materia reglementată de Ordonanța Guvernului nr.6/2019 privind restructurarea fiscală.

Pentru obligațiile fiscale principale restante pana la data de 31.12.2021, compania dumneavoastră poate fi supusă aplicării prevederilor de restructurare a obligațiilor bugetare conform Ordonanței Guvernului nr.  6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale. Astfel, gestionarea unei asemenea proceduri, privind solicitarea restructurării obligațiilor fiscale, necesită o expertiză multidisciplinară (fiscalitate, analiză financiară, evaluare, asistență juridică și asistență specifică practicienilor in insolvență) pe care  Continuum SPRL, împreună cu colaboratorii săi, v-o poate oferi.

Specialiștii noștri, Continuum SPRL oferă consultanță în:

  • Analiza eligibilității contribuabilului pentru aplicarea restructurării fiscale și asistență la depunerea notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor fiscale;

  • Întocmirea planului de restructurare fiscală și a testului creditorului privat prudent

  • Monitorizarea implementării planului de restructurare fiscală, inclusiv posibile modificări ale acestuia

  • Asistență în obținerea deciziei de finalizare a planului de restructurare fiscală.

Termenul de notificare a intenției de restructurare a obligațiilor fiscale este de 31 ianuarie 2023.  Termenul de depunere a solicitării de restructurare este de 6 luni de la data depunerii notificării dar nu mai târziu de 31 iulie 2023.

Proiectele de restructurare a obligațiilor fiscale întocmite de Continuum SPRL in cifre:

  • Total obligații fiscale înscrise in certificatele de atestare fiscală: 40.207.402 lei

  • Total obligații fiscale eșalonate de plată de organul fiscal: 20.240.082 lei

  • Total obligații fiscale amânate in vederea anulării (amnistie fiscală): 19.967.320 lei

Companiile care vor să beneficieze de mecanismul restructurării financiare trebuie să nu se afle în insolvență, să nu îndeplinească condițiile pentru a beneficia de eșalonare la plată conform prevederilor Codului de Procedură Fiscală și să prezinte un plan de restructurare și un test al creditorului privat prudent, întocmite de un expert independent.

Pentru a obține mai multe informații apelați:  0763.751.140.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *