Planul de restructurare Gapimex Conf SRLGapimex Conf a reușit! Planul de restructurare al companiei a fost aprobat de către ANAF

Gapimex Conf SRL este o companie din localitatea Moreni, județul Dâmbovița. Produsele sale au ca beneficiari finali mărci precum Paul&Shark, Zegna, Monclair, Salvatore Feragamo. De asemenea, uniformele confecționate aici sunt comercializate la export pentru instituții precum Carabinieri, Poliția Italiană, Garda Finanțe, Garda Forestieră, serviciul de ambulanță din Suedia.

Factori interni care au condus la anumite disfuncționalități operaționale, precum și modificările legislative, privind salariul minim pe economie au cauzat acumularea de datorii la bugetul de stat. Managementul companiei a acționat însă la timp în fața dificultăților financiare întâmpinate. A accesat beneficiile puse la dispoziție de către legiuitor și a implementat mecanismele reglementate de O.G. nr. 6/2019. De curând, planul de restructurare a obligațiilor bugetare a companiei a fost aprobat de către ANAF.

Insol Advisor SPRL, împreună cu colaboratorii săi apropiați din cadrul Nethouse SRL, a fost alături de companie, întocmind planul de restructurare al acesteia, în calitate de expert independent. Ne bucurăm că am putut sprijini cu succes acest demers!

Feedback-ul companiei:

Multumim echipei Insol Advisor pentru suportul acordat in intocmirea planului de reorganizare. Echipa a fost implicata total de la prima discutie si pana la aprobarea planulu. Au dat dovada de seriozitate si profesionalism.

(Valentin Aldea)

Ce urmează?

Aprobarea unui plan de restructurare este doar primul pas care deschide o nouă etapă ce va dura 7 ani. În cadrul acestei noi etape, Insol Advisor SPRL va monitoriza permanent activitatea companiei, întocmind periodic rapoarte privind planul de restructurare, sub aspectul stadiului de implementare și al respectării acestuia. Aceste rapoarte vor fi comunicate atât debitorului cât și organului fiscal.

Beneficiile în urma implementării cu succes a unui plan de restructurare

Restructurarea obligațiilor bugetare aduce următoarele avantaje:

  • Înlesnirea la plată a obligațiilor bugetare principale conform unui grafic de plată cuprins în planul de restructurare;
  • Dobânzile, penalitățile și toate accesoriile aferente obligațiilor bugetare principale care fac obiectul eșalonării se anulează;
  • O parte din obligațiile bugetare principale pot fi anulate (dacă planul de restructurare prevede o asemenea măsură).

Mai puteți accesa încă beneficiile OG 6/2019 prin depunerea unui plan de restructurare!

Notificarea intenției de restructurare a obligațiilor bugetare mai poate fi depusă până la 31.03.2020. Pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a face acest lucru îi găsiți în materialul de mai jos:

 

Restructurarea obligațiilor bugetare în 8 pași

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *